onsdag, september 03, 2008

TokTisdag

Igår hade jag ju värsta planen för min transport av grejor. Jag och Linus åkte ut till Lidingö för att hämta min lilla lastbil. När vi kommer dit så är mannen bakom kassan otrevlig, och när han tar betalt så tar han 500 istället för 300. Jag frågar varför, när den lilla bilen bara skulle kosta 300. Han svarar att den minsta de har kostar 500.

Den minsta DE har? Hur liten är den då?

9 meter lång... Jag flippar och tänker att vi kommer dö. Får flashbacks från min nära döden-upplevelse med släpet på Arvika. Linus lugnar, säger att jag klarar allt.

Anywho, vi åker ut till Elfvik och ska hämta fåtöljerna, då kommer jag på att jag glömt tagit ut pengar till betalningen. Det är bara att åka till Ica i Bo för att hämta ut (tur att jag hittar på norra Lidingö), och sen tillbaks till mannen med fåtöljerna.

Baxar in de i bilen och åker vidare. Får för oss att åka till Myrorna i Hjorthagen för att kolla om de har nåt jag vill ha.

Efter lite felkörningar så hittade vi dit, men hittade inget av värde, så färden fortsatte mot IKEA i kungens kurva. Jag körde som värsta bästa bilföraren och vi kom fram helskinnade.

Vi började med att äta mat, så vi skulle vara redo för shopping. Jag var redan nu lite fladdrig i hjärtat efter för stora bilar, felkörningar och oplanerade utgifter, så jag tänkte att det skulle skita sig allting. Men vi hittade allt jag skulle ha, plus lite till, så det kändes ok.



Vi bar ut allt till bilen och då låg vi efter i tidsplanen att lämna tillbaks bilen, så jag körde så fort jag kunde. Såklart körde vi fel och jag blev mer och mer sammanbiten.

På Essingeleden såg jag framför mig hur jag skulle köra inne i stan med den där stora kolossen till bil och hur jag dödade folk med den för att jag inte fattar hur stor den var. Jag körde igenom helvetestrafikplatsen Norrtull och sen in på Sveavägen. När vi kom fram till sergels torg fattade Linus verkligen hur centralt jag körde bil. Nej inte bil, lastbil!

Jag lyckades ta mig hem och vi fick upp allt i lägenheten. Linus for hem och jag åkte till Lidingö för att lämna bilen. Det gick bra, jag behövde inte betala extra för varken försening eller extra mil. Tror jag i alla fall, vid den punkten var jag så trött att jag inte brydde mig.



När jag kom hem försökte jag rycka upp mig och ställa ut allt jag köpt. Det började bra, jag satte upp gardiner som blev fina. Men sen gick det utför. Duschstången passade inte, så det var 99 spänn åt helvete. Så jag kopplade in lamporna istället, men upptäckte att jag glömt köpa glödlampor. Jaja, jag sätter ihop hyllan då. Men just det, då måste man ju ha hammare och skruvmejsel! Det har jag ju inte än...

I det läget ville jag bara gå och lägga mig och hoppas på en bättre dag imorn. Men jag gick till affärn och köpte glödlampor, och när jag kom hem ringde mamma. Hon fick mig på bättre humör och när jag satte i lamporna så blev det ganska mysigt.



Jag satte på en film, Walk Hard, som för övrigt var väldigt bra, och bara myste i ett hörn. Så kvällen slutade bra, även om jag forfarande känner samma tomma känsla när jag ska sova. Den verkar inte försvinna.


På lidingöbron, livrädd




Framme vid Ikea, skitstolt

Mysfåtöljerna

2 kommentarer:

Anonym sa...

faan jag hade velat vara med! vi hade haft askul ;)

Glimra sa...

Jaa road trip är alltid bra :) Du vet ju hur det är att köra stora bilar också, tänker på färden från sheraton ;)