onsdag, april 29, 2009

Bokrecension



Min bästa väns dotter av Dorothy Koomson.

Boken handlar om Kamryn, och hennes forna bästa vän Adele. För några år sedan kom Kamryn på att Adele hade legat med hennes kille, och efter det talar hon inte med nån av dem längre.

Kamryn stänger av alla Adeles försök att kontakta henne, och tillslut får hon en lapp där Adele berättar att hon är sjuk i leukemi. Adele smälter lite och åker för att hälsa på henne på sjukhuset, där Adele övertalar henne att adoptera hennes dotter.

Det är början på en resa som förändrar allt för Kamryn. Helt plötsligt ska hon vara mamma och samtidigt sörja sin bästa vän som dött. Jag älskade boken, för det är så fullproppat med kärlek överallt. Kamryn tar till sig dottern direkt och de skapar ett starkt band mellan varandra, även när det är svårt. Kamryn får reda på att hennes nya dotter är barn till den pojkvännen hon hade, som Adele låg med, och för att få hela vårdnaden om henne måste hon kontakta honom. Innan detta har hon mött en ny man som stormat in i deras liv, och krocken mellan de tre är ett faktum.

Jag tycker absolut att man kan lägga ner sin tid på den här boken, den är helt fantastiskt fin. Det är en annorlunda historia man får följa, det är kärlek på ett annat plan, inte bara mellan man och kvinna utan också mor och dotter.

Inga kommentarer: