fredag, oktober 03, 2008

Fuck Radiotjänst

Jag ligger lugnt och stilla och kollar på Big Love på datorn då det ringer nåt konstigt nummer. Jag svarar och det är nån tant med jobbig röst som ringer. Hon förklarar att hon ringer från radiotjänst och att de har sett min adressändring. De frågar om jag har nån TV, vilket jag inte har, så jag säger nej. De frågar då om jag har en dator med TV-kort, vilket jag inte heller har, så jag säger nej. När hon frågar om vhs eller dvd säger jag att ja, jag har en inspelningsbar DVD. Jaha säger hon triumferande, då måste du betala TV-licens. Eeeeh va? Nä skulle inte tro det, jag har ju ingen TV. Jorå, om man har en TV-mottagare (vilket en inspelningsbar DVD tydligen har) så måste man betala. Jag blir mer och mer sur, säger att det inte är ok. Hon ringer sent på kvällen och säger att jag ska betala nåt som jag inte använder. Jaa men vi har arbetstider till 21. Det spelar ingen roll, jag ställer upp min dvd på vinden. Okej, men då får du ta det med vår kundtjänst, jag lägger upp en prenumeration här... NEJ! säger jag, det gör du inte. Jag tänker inte betala nåt som jag inte använder. Sen lägger jag på luren.
Det här gör mig så arg, för det är verkligen en sån jävla fånig dum skitlag. Jag ska alltså betala för att jag har en DVD hemma. Även om jag inte kan använda deras tjänster så ska jag betala för dem?
Jag kollade lite på deras hemsida och det är verkligen så. På deras FAQ finns det massa frågor om det. Om sändningarna inte fungerar så måste man iallafall betala. Om man inte använder TV-mottagaren så måste man ändå betala. Hur sjukt är inte det?
Det här är inte en lag som jag går med på. Jag vill vara utan svt, jag vill inte betala TV-licens. För mig gör det inget att det är reklam på de andra kanalerna, jag kan leva med det. Jag anser att man ska kunna välja vad man betalar för. Det ska inte vara tvång att betala för nåt man inte använder.
Jag ska fan kunna ha en DVD i mitt hem utan att betala 2000 spänn om året för det. Punkt.

1 kommentar:

Pollifaxen sa...

Så jävla rätt sagt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!